HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Szakmai hírek

HairDX kutatás nőknél

2010. február 15.

Egy bőrgyógyászati tanulmány keretében azonosítottak egy genetikai kulcstényezőt a női típusú hajhullás kezelésében

A HairDX közzétette az előzetes kísérleti eredményeket

IRVINE, CA, - A molekuláris dermatológia (bőrgyógyászat) területén kutató és fejlesztő HairDX a mai napon közzétette a hat hónapig tartó kísérletsorozat előzetes eredményeit, amely során első alkalommal találtak bizonyítékot arra, hogy a genetikai mechanizmusok előre jelezhetik, megjósolhatják a Finasteride kezelés által kiváltott reakciót (a kezelés hatását) a menopauza után kialakuló női típusú kopaszodás esetében.

HairDX genetikai tényező"Míg a férfiaknál az androgén alopécia kezelésére a Finasteride terápia igen hatékonynak bizonyult, addig a nők esetében kialakuló kopaszodás kezelésére szinte alig akadt megoldás. Az eddigi kísérleti eredményeink nagyon biztatóak, úgy tűnik, megtaláltuk a genetikai kirakós játék egyik kulcsdarabját, amely meghatározza azon nők csoportját, akik számára a férfiakhoz hasonlóan hatékony megoldást jelenthet a Finasteride terápia. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy ezeknek a nőknek a férfi típusú kopaszodáshoz hasonló problémája van, és ez egy igen fontos megállapítás." Mondta Dr. Sharon Keene, a HairDx vezető orvoskutatója. "Mihelyt az eredményeinket sikerül megerősíteni (igazolni), az egy új korszak kezdetét jelenti a női androgén alopécia kezelésében."

"A kettős-vak placebó kísérlet, amelyet menopauzán túl lévő androgén alopéciában szenvedő nőkön végeztek, hat hónapig tartott. Egy a HairDX által szabadalmaztatott genetikai technikát használva képesek voltunk megállapítani, hogy mely női páciensek esetében hatásos a Finasteride kezelés, akiknél jelentős mértékben nőt a hajszálak száma." kommentálta el Andy Goren, vezérigazgató..