HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Szakmai hírek

A kutatók kifejlesztették az első sikeres hajklónozási technikát.

2010. január 06.

Dr. Gary Hitzig, new yorki hajtranszplantációs sebész és kutató és Dr. Jerry Cooley charlotte-i bőrgyógyász és kutató az első orvosok, akiknek sikerült hajklónozási technikát kidolgozniuk, egy FDA által elfogadott sebgyógyulást elősegítő termékkel.

Egy new yorki és egy charlottei hajtranszplantációs sebész és kutató, Dr. Gary Hitzig és Dr. Jerry Cooley elsőként végzett sikeres hajklónozást egy FDA által elfogadott sebgyógyulást elősegítő por, a MatriStem® MicroMatrix™ segítségével. A készítményt használva Dr. Hitzig és Dr. Cooley egy olyan eljárást dolgozott ki, amely megsokszorozza a hajhagymák számát azokon a területeken, ahol korábban megállt a hajnövekedés. Ez egy olyan áttörés, amelyet számos, a témával foglalkozó kutató régóta el szeretne érni. A MatriStem MicroMatrix egy regenerációs orvosi termékeket fejlesztő cég, az ACell Inc. terméke. Ez egy olyan készítmény, amely elősegíti a seb gyógyulását és a szövetek növekedését, valamint az utóbbi kutatások szerint regenerálja a hajat mind a donor mind pedig a befogadó területen a hajátültetésen átesett pácienseknél.

Az eredetileg diabeteszes fekély, lábszárfekély, nyomási fekély, traumás sebek, másodfokú égési sérülések, sebészeti eljárás során keletkezett sebek (donor hely/graftok) kezelésére kifejlesztett terméknél Hitzig és Cooley azt tapasztalta, hogy annak tulajdonságai szélesebb kezelési lehetőséget kínálnak, többek között a hajklónozást. A MatriStem alapvetően úgy változtatja meg a seb gyógyulását, hogy a sebnél új véredények kialakulását segíti elő, és kedvező táptalajt kínál az új sejtek összekapcsolódásához és a sejtosztódáshoz. Hitzig és Cooley továbbá azt is tapasztalta, hogy a MatriStem elősegíti, hogy a test regenerálja az eredeti hajhagymákat tartalmazó szöveteket.

„Elképesztő áttörést sikerült elérnünk a hajklónozó MatriStem segítségével.” - mondta Dr. Hitzig. „Képesek vagyunk megsokszorozni a növekedő hajhagymák számát a befogadó területen, és egy további előnyként gyorsabb hajnövekedést tapasztalhatunk. Ez az új hajklónozási technika egyúttal kevésbé fájdalmas és kellemetlen eljárássá teszi a hajtranszplantációs beavatkozásokat."

„Nagyon örülünk az előzetes tanulmányaink eredményeinek” - mondta Dr. Cooley. „Egyesítve a MatriStemet a már meglévő hajhagymákkal, úgy tűnik, hogy valódi hajregenerálódást érhetünk el. További kutatások kellenek még az eljárás finomításához. Valószínűleg az új eljárás azoknak jelent majd komoly segítséget, akiknél már nincs elegendő haj a hagyományos hajátültetéshez.”

A kutatás eredeti célja az volt, hogy tisztázza, képes e javítani a termék a korábbi hajátültetés során keletkezett hegeket és a donor területen a haj újranövését. A sebgyógyulás terén tapasztalt sikeres eredmények vezettek ehhez a hajklónozási áttöréshez.


Forrás: www.prlog.org