HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Szakmai hírek

Hajregenerációs eljárás

2009. április 27.

Az Aderans Research Institute (ARI) bejelentette, hogy megkezdte a nőknél és férfiaknál egyaránt alkalmazható sejt alapú hajregenerációs eljárás klinikai vizsgálatainak második fázisát. Az 1. vizsgálati fázisban kapott eredményekre alapozva, ebben a fázisban az új sejtkezelési eljárás genetikailag öröklött hajhullásra, vagy más néven androgenetic alopecia-ra gyakorolt hatását vizsgálják.

A vizsgálatok 2. fázisát hat amerikai városban Atlantában, Bostonban, New Yorkban, Raleigh-ben, és Washingtonban folytatják le. Az 1. fázis vizsgálatait csak az Egyesült Királyságban végezték el.

"Ennek a tanulmánynak a második fázisa egy újabb lépés abbéli igyekezetünkben, hogy igazán megértsük a regeneratív sejtterápiának a genetikailag öröklődő hajhullásra gyakorolt hatását. Ez egy óriási lehetőség, " - mondta Dr. Kurt Stenn alelnök és tudományos igazgató.

A cég kutatása a hajregeneráció céljából egy forradalmian új szövetépítési eljárás kifejlesztésére irányul, valódi hajsejteket véve – fibroblasztok és keratinociták, a hajhagymában található két elsődleges sejttípus – azokat ellenőrzött laboratóriumi körülmények között tenyésztik. A kutatócsoport ezután újra egyesíti őket majd ezeket az "egyesített hajsejteket" ültetik a páciens fejbőrébe.


"Ez az a kutatás, amelyet mindenki el akart végezni, de az ARI megteremtette a megfelelő tudományos és anyagi valamint eszközbeli feltételeket és összehozta ezeket a piaccal." - mondta Vern Liebmann a működési folyamatokért felelős vezérigazgató helyettes.

A vizsgálatok eredményeiről bővebb információ azok befejezése után várható. Az ARI legfrissebb klinikai eredményei a http://www.aderansresearch.com/ari_clinicupdates.html oldalon megtalálhatók.

 

Forrás: www.aderansresearch.com