HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Szakmai hírek

A Histogen bemutatta hajnövesztő eljárásának teszteredményeit

2009. február 16.

A Histogen novemberben az USA-n kívüli is megkezdte a ReGenica™ kísérleteket annak érdekében, hogy minél gyorsabban jussanak a termék kifejlesztését elősegítő biztonságos humán felhasználáshoz szükséges adatokhoz.

Dr. Gail Naughton a regeneratív gyógyászattal foglalkozó és az embrionális állapotban tenyészthető kötőszöveti sejteken, fibroblastokon alapuló megoldás kidolgozójának a Histogen Inc-nek az ügyvezető igazgatója tartotta New Yorkban 4. alkalommal megrendezésre kerülő Stem Cell Summit Konferencia nyitóbeszédét. Dr. Naughton ismertette a Histogen első humán klinikai tesztben résztvevő, hajnövesztő termékének, a ReGenica™-nak eddigi előzetesen elért eredményeit.

Ennek a kettős vak, placebo-kontrollált kísérletnek az elsődleges célja az, hogy meghatározzák a haj növesztésre alkalmas ReGenica termék biztonságos klinikai alkalmazhatóságát. A Histogen másodlagos célként a termék hatékonyságát is vizsgálja, különösen az állatkísérletek során is figyelt faktorokat, mint pl. az új haj növekedését, illetve az új és a már meglévő haj vastagságát. A kísérletek még folynak, de a cég az eddig eltelt 12 hét adatai alapján elégedett az eredménnyel.
 

ReGenica - Hajhullasstop.hu

"A Histogen klinikai vizsgálata úgy lett kialakítva, hogy 5 hónapos időtartam alatt felmérje a termék biztonságos alkalmazhatóságát." - mondta Dr. Craig Ziering a vizsgálat vezetője és a Ziering Medical alapítója. "Azon kívül, hogy semmilyen ártalmas vagy káros hatást sem észleltünk, elégedetten tapasztaltuk, hogy több haj, vastagabb hajszálak és a ReGenica-val kezelt területeken új hajhagymák voltak megfigyelhetők."

A ReGenica egy szabadalmaztatott folyadék formula. Az embrionálishoz hasonló környezetben tenyésztik a kötőszöveti sejteket, majd az így kialakult fibroblastokból nyerik az embrionális WNT proteineket, növekedési faktorokat és egyéb szinergikus biotermékeket, amelyekből a ReGenica készül. Ez az első olyan természetesen stabilizált és bioaktív készítmény, amely WNT proteineket és a tudósok szerint a szőrtüszők kifejlődésében résztvevő természetes co-faktorokat tartalmaz.

"A megfigyelések azt mutatják, hogy a WNT hatására kezdtek el az epidermisz őssejtek új szőrtüszőket létrehozni az egereknél, és jelentős szerepe lehet a már meglévő szőrtüszők stimulálásában is." - mondta Frank Zeigler a Histogen igazgatója. "Rendkívül örülünk, hogy mi lehetünk az elsők, akik ugyanezt a hatást bemutathatjuk emberi WNT proteinekkel."

A Histogen 2008 novemberében az USA-n kívüli is megkezdte a ReGenica kísérleteket annak érdekében, hogy minél gyorsabban jussanak a termék kifejlesztését elősegítő biztonságos humán felhasználáshoz szükséges adatokhoz.


Forrás: www.histogeninc.com