HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Szakmai hírek

Hajhullás ellen BOTOX-al?

2009. február 04.

A botoxot szinte mindenre alkalmazzák az öregedés elleni küzdelemtől kezdve, a ránceltüntetésen keresztül a migrénes fejfájás megszüntetéséig. De hajhullás ellen?

Korábbi kutatások azt mutatják, hogy egy külön erre a célra összeállított vitaminkoktéllal együtt évente 2-3 alkalommal beinjekciózva a kopaszság végül már csak a múlt egy kellemetlen emléke lesz. Az eredmények azt mutatják, hogy a fejbőrbe injekciózott BOTOX hatékonyan késlelteti vagy akár meg is akadályozza a kopaszodás kialakulását. Dr. Simon Ourian a Beverly Hills-en lévő nemzetközileg is elismert Esztétikai Dermatológia (Bőrgyógyászat) az Epione orvos igazgatója három éven keresztül önkéntes pácienseken tesztelte és finomította ezt a kezelési eljárást.

Fontos felismernünk, hogy a kopaszság nem egy orvosi rendellenesség, vagy betegség, ez egy állapot, amelynél a fejbőrben levő hajtüszők egészen addig zsugorodnak, amíg az új hajszál termelődése végleg megszűnik. Mivel általában minden hajhagyma 2-6 évente regenerálódik, a kopaszság egy olyan lassú, de állandó élettani folyamat, amelynek eredményeképpen az egyes tar foltok összekapcsolódnak, így kialakítva a későbbi hajvonalat.

Hajhullasstop.hu - Botox

Dr. Ourian szerint egy hatásos hajhullás elleni kezelésen való részvétel egy többtényezős személyes döntés. Közrejátszik benne a kezelés költsége, a várható eredmények és a kezelés kényelme, milyensége. A leendő páciens, aki hajhullás elleni megoldásokat keres, napjainkban sokkal több lehetőség közül választhat, mint bármikor ezelőtt a történelem folyamán. Az orvostudomány jelenleg két formáját kínálja a hajhullás elleni kezeléseknek. Az egyik esetben a receptre felírható gyógyszereket ajánlják, mint pl.: Minoxidil (Rogaine) vagy a Finasteride. Ezek nagyon gazdaságos kezelések. A Rogaine egy közvetlenül a hajas fejbőrön alkalmazható oldat, amely lelassítja a hajhullást és néhány esetben új haj növekedését is elősegíti. A finasteride tartalmú gyógyszer viszont a legtöbb esetben nem növeszt új hajszálakat, de sokkal hatékonyabbnak bizonyult, különösen a korai fázisban megkezdett kezelések során, a hajhullás lassításának és megállításának tekintetében. (Megjegyzés: a finasteride tartalmú gyógyszer csak férfiak kezelésére szolgál) A sebészeti eljárások, mint pl. a hajátültetés szintén megoldást jelenthetnek, de sokkal drágábbak mint a Botox injekció vagy a receptre kapható gyógyszeres megoldások.

Dr. Ourian a BOTOX® hajhullás megelőző hatását akkor fedezte fel, amikor az édesanyjánál a kemoterápia a mellékhatásaként jelentkező fejfájását kezelte. Hivatkozva az Allergan, a BOTOX gyártója által végzett vizsgálatokra, elmondható, hogy a BOTOX hatásosan alkalmazható a migrénes fejfájás enyhítésére oly módon, hogy a BOTOX-ot a fejbőrbe injekciózzák. Dr. Ourian remélte, hogy ily módon csökkentheti az édesanyja fejfájását. Miután Dr. Ourian beinjekciózta a BOTOX-ot az édesanyja fejbőrébe, nem csak a fejfájása szűnt meg, hanem az injekció környezetében a kemoterápia miatt kihullott haja is újra elkezdett nőni.

"Természetesen nagyon meglepett a dolog" - mondta Dr. Ouian, "de elhatároztam, hogy megosztom ezt a felfedezést néhány páciensemmel is. Mivel a hajhullás egy jelentős forrása annak, hogy sok ember (férfiak és nők egyaránt) bizonytalannak érzi magát, nem volt hiány önként jelentkezőkből. Az eredmények sokak számára elképesztők voltak, de pár jelentkezőnél egyetlen alkalom is drámai változást hozott. A pácienseimnél a BOTOX és vitamin injekciók nagyon biztonságosnak és sokkal eredményesebbnek bizonyultak, mint bármi más, amit korábban láttam", - mesélte Dr. Ourian.

A fejbőr kezelése során normál esetben tapasztalható mellékhatások a BOTOX kezelésnél is jelentkeztek (ideiglenes duzzanat, fájdalom, stb.) A BOTOX hatékonyságának növelése érdekében Dr. Ourian egy vitaminkoktélt állított össze azokból a vitaminokból, amelyek általában stimulálják a hajnövekedést. Azt tapasztalták, hogy ezek az injekciók jótékonyan hatnak a hajhagymák melletti szövetkörnyezetre azáltal, hogy csökkentik a fejbőr feszességét és javítják a vérkeringését.

 

Forrás: www.epione.com