HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Kezelési lehetőségek

Hajritkulást elfedő termékek

2010. március 05.

A különböző hajnövesztő szerekkel vívott küzdelmet sokan feladják. Gyors és látványos eredményeket szeretne elérni mindenki, egyik pillanatról a másikra. Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor nem számít már a könyörtelen valóság, csak az, ha egy rövid időre is, de a teljesség illúzióját élhesse át.

A megtévesztés és álcázás művészete sokak számára ismerősen cseng. Természetesen a hajhullás területe sem kivétel ez alól, és ennek a világnak is megvannak a maga sajátságos eszközei. A következő két termék a gyors és látványos eredményt kínálja mindenki számára. A kérdés már csak az, mennyire tudunk megbarátkozni a kissé szokatlan módszerekkel.

Toppik

ToppikA Toppik egy biztonságos, egyszerű megoldás lehet azok számára, akiknek erőteljesen megritkult a hajállománya, ill. a fejtetőn hajhiányos terület kezd kialakulni. A Toppik nem más, mint apró megfestett keratin rostszálak, melynek anyaga szerves keratinból épül fel, éppúgy, mint hajszálaink. A használata rendkívül egyszerű. A tároló tartályban levő sok ezer apró keratin szálacskát, a problémás részre szórjuk. Ezek elektrosztatikus töltésüknél fogva, hozzátapadnak a meglévő hajszálakhoz, legyen az erőteljes pigmentált hajszál, vagy apró vékony piheszőr. Ezáltal dúsabb hatást kölcsönöz viselőjének, és jelentősen csökkenti vagy teljesen elfedi a ritkásabb részeket.

A gyártó állítása szerint, a hajszálakhoz tapadó apró keratinszálak ellenállnak a szeles időjárásnak, tehát nem fújja el a szél a létrehozott eredményt. Nem piszkol, nem hagy foltot, és az eső okozta megpróbáltatásokat is kibírja, ugyanakkor, a hajmosás során könnyen eltávolítható. A Toppikkal elért eredmény sokak szerint természetes, és kívülálló számára, nehéz észrevenni. Nyolcféle színárnyalatban lehet megrendelni a terméket, mindenki a saját hajszínéhez a legmegfelelőbbet választhatja.

A maximális eredmény elérése érdekében további kiegészítők vásárlására is lehetőség van, amelyek teljesebbé tehetik a kívánt hatást. Ilyen például a Toppik keratin szálakat rögzítő spray, amely még biztosabbá teheti, a hajszálak és pihék, valamint a keratin szálak összetapadását. Továbbá, a hajvonal optimalizáló, amelynek segítségével könnyebben lehet az elülső hajvonalat kialakítani, ami az egyik legfontosabb tényező.

Valószínűleg sokan szkeptikusan viszonyulnak ehhez a megoldáshoz, és némelyekben felmerülhet a kérdés. Nem nevetséges az, hogy valaki „port” szór a saját fejére? Válasz helyett, inkább fordítsuk meg a kérdést. Miért lenne ez rosszabb megoldás, mint ha valaki különböző púdereket használ az arcán? Mindkét esetben a korrigálás a cél, csak az alkalmazási terület és a kivitelezés más. A termék népszerűségét talán valamennyire érzékelteti az a tény, hogy ma már más gyártók is forgalmaznak hasonló terméket. Ilyen pl. a Organin, Super Million Hair stb…


 

Kedves látogató! A weboldal üzemeltetője nem forgalmazza a fenti cikkben említett termékeket!

DermMatch

DermMatchA következő termék szintén nem kevesebbet ígér, mint hogy segít megoldani a ritkás haj és az erőteljesen kilátszó hajas fejbőr kozmetikai problémáját. A DermMatch egy koncentrált por formula, amelyet leginkább a már korábban példaként említett púderekhez lehetne hasonlítani mind megjelenésében, mind pedig állagában. Ez a kozmetikum 1992 óta kapható külföldön, tehát ez sem tartozik az újdonságok közzé. A termék a Toppikhoz hasonlóan szintén, nyolcféle színárnyalatban választható.

A DermMatch alkalmazása nem okozhat különösebb nehézséget. A korong alakú tégelyben található por koncentrátumot, egy speciális szivacsos végű ecsetelővel kell felvinni az adott hajas területre. A kiválasztott színárnyalatú púder, a hajhiányos fejbőrt megfesti és szinkronba hozhatja a haj színével, ezáltal optikailag dúsabbnak hat az adott terület. Továbbá a vékony hajszálakat is befedi, vastagabbá téve azokat.

Mindkét termék esetében a gyártók kiemelik, a termék biztonságosságát, ill. hogy a szél és eső okozta megpróbáltatások sem jelentenek problémát. A DermMatch esetében felhívják még az érdeklődők figyelmét arra is, hogy úszás sem jelenthet akadályt. Úgy véljük, mindkét termék esetében érdemes egy kis tesztelést végezni, mielőtt megindulnánk büszkén a zuhogó esőben, esernyő nélkül. A hajritkulást elfedő termékeknél van egy pont, amíg nyugodtan ajánlhatóak ezek a készítmények, hiszen rengeteget tudnak segíteni. Ugyanakkor a semmiből nem lehet várat építeni, így a határvonalakat mindenkinek magának kell meghúzni, hogy meddig segít az adott termék, és hol van az a pont, amikor már szembetűnő a nagy igyekezet.