HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Hajhullás okai

Egyéb tényezők

2012. március 03.

Ki gondolta volna, hogy a lófarokba fogott haj vagy az afrofonat is okozhat kellemetlenséget? Pedig így van. A hajhullásnak ezt a formáját, traction alopecia-nak nevezik hivatalosan. Ez azt jelenti, hogy azok a hajviseletek...

Nem megfelelő kozmetikai szerek/kezelések

Az ápolt külső, a jó megjelenés nagy jelentőséggel bír, és ez alól a frizura sem kivétel, sőt. Ma már természetesnek hat, ha egy nő vagy férfi befesti a haját. A kémia csodáinak teljes arzenálja vár bevetésre, hogy végre megpihenjen a páciens fejbőrén és hajszálain. Általában a márkás, jó minőségű alapanyagok használatánál, és persze megfelelő kezekben, ritkán fordulnak elő problémák. Azok viszont, akik érzékenyebben reagálnak a kozmetikai szerekre, hajhullás is kialakulhat. Amennyiben valaki gyakran szeretne megújulni (festés, dauer, hajkiegyenesítés stb.) megeshet, hogy a fejbőr és a hajszálak tűrőképessége elfogy, és benyújtják a számlát. Ilyenkor szembesülhetünk pl. a vékony, töredezett haj jelenségével. Ha idáig eljutunk, legokosabb pihenőt adni a hajszálainknak és megvárni, míg a sérült rész lenő.

Hajviselet

Katy PerryKi gondolta volna, hogy a lófarokba fogott haj vagy az afrofonat is okozhat kellemetlenséget? Pedig így van. A hajhullásnak ezt a formáját, traction alopecia-nak nevezik hivatalosan. Ez azt jelenti, hogy azok a hajviseletek, amelyek a hajszálak hosszantartó húzásával, feszülésével járnak, hajhullást okozhatnak. Elhangzottak olyan vélemények is, hogy a mesterséges hajhosszabbításnál ugyanúgy előfordulhat ez a probléma. A figyelmeztető jelekre érdemes odafigyelni, ilyen lehet a viszkető kipirosodott fejbőr, kopasz foltok, stb. Ha valaki figyelmen kívül hagyja az intő jeleket, súlyos árat fizethet érte. A hosszantartó feszüléstől, az így elgyengült hajtüszőnél gyulladás, rosszabb esetben hegesedés alakulhat ki. Amennyiben időben lépünk, a hajhullás csak átmeneti és a hajszálak pár hónap múlva visszanőnek. A legrosszabb esetben viszont, végleges lehet a hajhiányos állapot az adott területen, amit csak hajátültetéssel lehet korrigálni. Célszerű ezért meghatározott időközönként változtatni a hajviseleten, és engedni, hogy a hajszálak kipihenjék a feszülés okozta megpróbáltatásokat.