HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Érdekességek

Frizuránk a vesénkbe lát

2014. május 26.

Hajzatunk állapota nagyon átfogó, mégis részletes képet tud mutatni szervezetünk egészségi állapotáról, belső gondjainkról. Nem is hinnénk, mennyi diagnózist tud felállítani saját hajunk, csak oda kell figyelni az apró jelekre. Ha probléma lép fel, akkor azt a frizuránk egyből mutatja.

Így van ez a vese esetében is, hiszen vesénk működése nagy hatással van hajunk egészséges állapotára. Mivel a hajhullást nagyon sok esetben a hirtelen bekövetkezett vitaminhiány, a helytelen táplálkozás és a nem megfelelő mennyiségű nyomelem bevitele okozza, már csak azzal sokat tehetünk ennek visszafordításra, ha vesénk védelme érdekében teszünk pár lépést, hiszen ezen szervünk nem megfelelő működése szinte minden esetben hajveszteséget eredményez.

Első sorban fogyasszunk minél több olyan élelmiszert, melyek a vesénket védik és táplálják. Ilyen például a paradicsom, a gesztenye, a sárgarépa, a különböző aszalt gyümölcsök, melyek nem csak sok vitamint tartalmaznak, hanem cinket, vasat és egyéb nyomelemeket is, ezzel erősítik az immunrendszert és koordinálják testünk anyagcseréjét. Még jobb eredményt érhetünk el, ha néha fogyasztunk vese- és májvédő teákat is.

Tea

Ezen felül vesénket azzal is tudjuk védeni, ha odafigyelünk, hogy a hideg időben a derekunk kellőképpen melegben legyen, hideg kövön pedig nem szabad mezítláb járni, hiszen a felfázás szintén nagyon veszélyes. Ezen kívül egy masszázs is jót tud tenni vesetájékon elalvás előtt.

Ha nagyobb fokú hajhullást tapasztalunk magunkon, érdemes a fent leírtakra odafigyelni, hiszen lehetséges, hogy ezzel nem csak a belső egyensúlyunkat teremtjük meg, hanem megóvjuk magunkat a hajveszteségtől is. Azonban ha más ok miatt lép fel kopaszodás, akkor minél hamarabb forduljunk szakértő segítséghez. Kopasz foltjainkra gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy készítmények alkalmazása, a biztos és végleges megoldást pedig sokaknak a hajátültetés adhatja csak meg.

 

Forrás: Origo/HH Blog