HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Érdekességek

Hajápolás télen

2013. december 05.

Frizuránk folyamatosan igényli a gondoskodást, mindig tennünk kell érte, ha azt szeretnénk, hogy hajkoronánk szép és egészséges maradjon. Azonban a téli hónapok még inkább megviselik hajzatunkat, ezért különleges odafigyelést kell szentelnünk neki.

Arról már beszéltünk korábban, hogyan kell helyesen használni a hajszárítót, azonban itt is meg kell említeni, hogy a fagyos időben az a legfontosabb, hogy ne magas hőfokot használjunk, hiszen ha utána kimegyünk a hidegbe, akkor a nagy hőmérsékletváltás tönkreteheti hajszálaink külsejét, így azok felülete érdessé válhat.

Hajhullásstop - Hajápolás télen

Minél kevesebb hajformázó szert alkalmazzunk télen, mert ezek is csökkenthetik a hajszálak ellenálló képességét. Ezen felül amikor csak tehetjük, hordjunk sapkát, vagy tegyük fel csuklyánkat, megóvva így hajzatunkat és fejbőrünket a hideg levegő káros hatásaitól, mint például a vérkeringés lelassítása, ami akár hajhulláshoz is vezethet.

Óvintézkedéseinket kiegészíthetjük különböző vitaminos hajpakolásokkal, melyeket akár otthon is el tudunk készíteni magunknak. A tojás, a méz, a különböző olajok és még nagyon sok más nyomelemekben gazdag összetevő lehet alapja egy házi pakolásnak, melytől hajunk nem csak fényes és erős, hanem jobban védett is lesz.

Ha nem óvjuk megfelelően frizuránkat a hideg hónapokban, bizony kialakulhat korpásodás, a megfázott fejbőr gyakran viszketni kezd és sajnos a hajhullással is szembe kell néznünk. Azonban hajhullás és kopaszodás kialakulhat rengeteg más ok miatt is, ezért ha kellő védelem mellett is tapasztaljuk, hogy sokkal több hajszálat vesztünk, akkor már más baj lehet. Ilyenkor szakértő segítségéhez kell fordulni, hogy minél előbb kiderüljön, mi eredményezheti a magas fokú hajveszteséget. A hajátültetés egy biztos megoldás, mely végleges segítséget jelent régi frizuránk visszaszerzésében olyan esetekben is, amikor már más módszer nem használ.

 

Forrás: Origo/Blog