HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Érdekességek

A nők egyik legnagyobb félelme a hajhullás

2013. április 30.

Egy nemzetközi folyóirat tanulmánya szerint a megkérdezett nők 45% állította azt, hogy a legjobban hajuk ritkulásától tartanak. A másik két leggyakoribb aggasztó problémaként bőrük megereszkedését és természetesen a súlyfelesleget említették.

Az Applied Cosmetology két évig vizsgálta a női hajhullás okozta pszichológia hatásokat. A becslések szerint ugyanis a nők mintegy 40%-a fogja tapasztalni a hajhullás valamely problémáját életük során. A felmérések ráadásul kimutatták, hogy minden 5. nő úgy érzi, hogy a megfelelő diagnózis és kezelés fontosságát elhanyagolják a házi és szakorvosok. A nők millióinak kell tehát megbirkózni a hajhullás okozta pszichés lelki és érzelmi hatásokkal. A két évig tartó kutatásban olyan nők vettek részt, akiknek súlyos vagy közepesen súlyos hajproblémáik voltak. A résztvevők a megfelelő diagnózis megállapítása után különféle kezeléseken vettek részt. Voltak akik mezoterápián estek át és gyakori volt a lézeres kezelés, illetve a különböző étrend kiegészítők, gyógyszerek és külső készítmények alkalmazása is. A kontrollvizsgálatok során látható volt, hogy a kezelt nők megjelenése és hajuk állapota folyamatosan javult, miközben a lelki egyensúlyuk is egyre jobban helyreállt. A kezelések legvégén, annál a nőknél, akik korábban depressziós tüneteket mutattak, szorongásuk teljesen eltűnt, és önbecsülésük is helyreállt.

Sok nő úgy véli, hogy hajhullásuk egy azonosíthatatlan egészségügyi probléma. Akik pedig ebben szenvednek ráadásul egy ördögi körbe is kerülnek, mivel a kiváltó stressz csak fokozza a hajhullás mértékét. Magyarországon is jellemző sajnos, hogy a szakrendelések nem veszik komolyan az ilyen problémákat. Női hajhullás vagy férfi kopaszodás esetén épp ezért érdemes kifejezetten erre szakosodott magán klinikához fordulni. A konzultáció után hajhullásunk miértjére pontos diagnózist kaphatunk, a személyre szabott kezelési terv alapján pedig mezoterápiával, külső, belső szerek, samponok és étrend kiegészítők alkalmazásával segíthetnek rajtunk a szakemberek. A férfiak körében leggyakoribb az androgén, azaz az örökölt kopaszodás, melyre garantált megoldásként a hajátültetési eljárás javasolt.


Forrás: origo.hu