HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Érdekességek

Így is lehet hajat pótolni, de azért ne próbáld ki otthon…

2012. szeptember 20.

Egy amerikai fiatalember csodás felfedezéssel találta meg, hogy miként lehet a kopaszodásunkat palástolni. A módszerre már a japán televízió is felfigyelt, ami jól tükrözi, hogy a különböző videó megosztókon néha gyöngyszemeket lehet találni.

HayleyJade-nek csupán két könnyedén beszerezhető eszközre volt szüksége, hogy fejének frontvonalán megkopott tollazatát pótolja: egy ragasztó és egy sima hajnyíró. A videóban tökéletesen prezentálja, hogy saját szőrzetét miként lehet átültetni mikrosebészeti beavatkozás nélkül.
 


Talán Ö maga sem tudta, hogy a testszőr valóban alkalmas hajunk pótlására, azonban erre már egy kifinomult minimális fájdalommal járó transzplantációs megoldás is létezik. Jade-nek azonban ez a módszer felesleges lenne, mivel dús hajzata bőven elegendő lenne arra, hogy egy nap alatt visszaszerezze fiatalságát és a vele együtt járó önbizalmat. A hajátültetés lenne számára a tökéletes választás, mivel a tarkótáján található haj ellenáll az úgynevezett DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója.

Magyarországon a legfejlettebb hajátültetési beavatkozást az úgynevezett SafeSystem-FUE2 módszer, mely az Egyesült Államokban került kifejlesztésre. A hazai szakemberek rengeteg Jade-hez hasonlóan kopaszodó férfin segítettek már, akik a mai napig teljes megelégedettséggel élik hétköznapjaikat. A genetikai tulajdonságok miatt ugyanis az átültetett haj soha többé nem hullik ki. Egy ilyen rutinműtét a járóbeteg szakrendelésen egy napig tart, és helyi érzéstelenítőt használnak. A beavatkozás után 2-3 napos otthonunkban eltölthető regenerálódási idő szükséges, míg a teljes végeredmény kb. egy év múlva tapasztalható.