HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus tempor, tortor vitae lacinia elementum, arcu mi eleifend risus, eu viverra justo.

Érdekességek

Naomi Campbell hajproblémái

2011. február 10.

Naomi Campbell, a több mint 40 éves szupermodellen úgy tűnik egyelőre nem fog az idő, viszont a hajproblémák különböző formái előbb-utóbb mindenkit elérnek és ez alól a sztárok sem kivételek

A szemfüles fotósok nem először örökítik meg a gyönyörű modell hajzuhatagában keletkező hiányosságokat, viszont a mostani felvételek megtekintése után joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés: Lehet-e orvosolni egy ilyen hosszasan elhúzódó hajproblémát?
 

Naomi Campbell - Hajhullasstop.huNaomi Campbell - Hajhullasstop.hu
(2008-as fotók és a 2010-es felvételek)

Több hajhullással foglalkozó szakember véleménye szerint, a fotón látható hajhiányok hátterében valószínűleg Traction Alopecia állhat.

Traction Alopecia

Azok a hajviseletek, amelyek a hajszálak hosszantartó húzásával, feszülésével járnak, hajhullást okozhatnak. Elhangzottak olyan vélemények is, hogy a mesterséges hajhosszabbításnál ugyanúgy előfordulhat ez a probléma. A figyelmeztető jelekre érdemes odafigyelni, ilyen lehet a viszkető kipirosodott fejbőr, kopasz foltok, stb. Ha valaki figyelmen kívül hagyja az intő jeleket, súlyos árat fizethet érte. A hosszantartó feszüléstől, az így elgyengült hajtüszőnél gyulladás, rosszabb esetben hegesedés alakulhat ki. Amennyiben időben lépünk, a hajhullás csak átmeneti és a hajszálak pár hónap múlva visszanőnek. A legrosszabb esetben viszont, végleges lehet a hajhiányos állapot az adott területen, amit csak hajátültetéssel lehet korrigálni. Célszerű ezért meghatározott időközönként változtatni a hajviseleten, (vagy szüneteltetni a hajhosszabbítások viseletét) és engedni, hogy a hajszálak kipihenjék a feszülés okozta megpróbáltatásokat.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy pontos diagnózist csak személy vizsgálat adhat, ilyen szakvéleménnyel pedig a modell esetében egyelőre még nem találkoztunk. A kérdéses felvételek megtekintése után, függetlenül attól, hogy valóban Traction Alopecia áll-e a hajhullás hátterében vagy sem, továbbra is óvatosságra intjük azokat, akik a hajszálaikat hosszútávon fokozott igénybevételnek szeretnék kitenni, legyen az egy új frizura, vagy mesterséges hajdúsítás/hajhosszabbítás.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet egy (talán) hasonló esetre, ahol egy kislány hajszálai sem bírták a feszülés okozta megpróbáltatásokat. (kép megtekintése)